Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards hrvatski filmovi ponovo su dobili niz nagrada. Na festival, ove godine održan 41. put, pristiglo je više od 13.000 prijava iz cijelog svijeta, a nagrađeni su radovi nekih od cijenjenih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača.
Telly Awards dodjeljuje žiri, odnosno članovi Vijeća koje čini više od 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga itd.

Filmovi producentske kući Balduči Film nagrađeni su s tri velike nagrade i to:
• CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION – zlato za najbolji film u kategoriji promotivni film Travel/Tourism
• CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION – zlato u kategoriji Branded Content: Videography/Cinematography, za što je zaslužan snimatelj Jalil Armijo
• RIJEKA I MISS YOU – srebro u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism
Filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija.

Film RIJEKA I MISS YOU snimljen je za TZ grada Rijeke, a u filmu se pojavljuju i hrvatski glumci: Alen Liverić, Natalija Đorđević, Jana Škrgulja, Edi Ćelića, fotografkinja Iva Znaor i djevojčica Lara Zgrablić. Uz glumce tu su i drugi članovi ekipe: Bobby Grubić, Robert Kalčić i Pavle Kaplanec.

Film CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION snimljen je uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a snimljen je u svrhu promocije Hrvatske kao odlične destinacije za snimanje svih vrsta filmova.

„Svaka nagrada nas veseli, od najmanje do najveće i svaka je dobrodošla jer djeluje motivirajuće. Često nismo nagrađeni na nekom festivalu, nekad ne uđemo u finalni krug, no ipak i naš sljedeći film pošaljemo na festival svjesni da ne možemo uvijek pobijediti – ali se volimo natjecati i dokazivati. Odabir pobjednika je stvar ukusa žirija, količine prispjelih filmova i često se u masi prijava teško odlučiti tko je bolje – znam to iz vlastitog iskustva kao članica žirija na mnogim festivalima“, rekla je producentica i scenaristica nagrađenih filmova Spomenka Saraga.

Filmovi iz produkcije BALDUČI FILMA osvojili su u posljednjih 13 godina više od 50 svjetskih nagrada i priznanja, a filmovi UNIQUE DUBROVNIK i DUBROVNIK AND TIME ušli su među 10 najboljih turističkih filmova svijeta.

Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada i to: na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu, na jubilarnom 20. izdanju festivala THE GOLDEN CITY GATE srebrne nagrade te na New York Festivals također srebrnu medalju za film RIJEKA I MISS YOU, a koja se inače dodjeljuje u Las Vegasu tijekom NAB showa, koji kao i ITB u Berlinu nije održan, pa će nagrade biti dostavljene poštom.

Filmove možete pogledati:
• CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION: Vimeo ; Youtube
• RIJEKA I MISS YOU: Vimeo ; Youtube