Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj, i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom Regionalni dani EU fondova. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Nakon uspješno odrađenih događaja u Ivancu i Biogradu na Moru koji su privukli brojne zainteresirane građane, treći grad domaćin „Regionalnih dana EU fondova“ je Zaprešić u kojem će se 8. srpnja 2018. održati „Sajam EU fondova“ na Trgu Ivana Pavla II. od 10 do 14 sati.

Prodajno-izložbeno-edukacijski sajam pozdravnim govorima će otvoriti državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Na „Sajmu EU fondova“ svi će zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su realizirali projekte i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, posjetitelji će također imati priliku degustirati i kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

„Regionalni dani EU fondova“ održavaju se s ciljem upoznavanja cjelokupne javnosti s mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova i pružanja smjernica zainteresiranim pojedincima o tome gdje mogu pronaći potrebne informacije i osnovno znanje kako bi se odvažili prijaviti svoje projektne ideje i iskoristili sredstva koja su im na raspolaganju. Svrha informativno-edukativnih događanja je jačanje suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, a s krajnjim ciljem poticanja konkurentnosti, stvaranja novih radnih mjesta, smanjenja nejednakosti i jačanja regionalnoga razvoja te unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Više informacija dostupno je na: www.danifondova.eu , www.strukturnifondovi.hr. Kontakti dostupni za informacije info@danifondova.eu  i fondovi@mrrfeu.hr. Za druge informacije dostupni smo vam na telefonskom broju 01/63 26 033 ili na tel. 01/63 26 033.