Utemeljitelj svjećarske radionice, Nikola Salopek, rođen je 1. svibnja 1939. godine u Ogulinu. Silom tadašnjih prilika njegov otac šalje ga na naukovanje kod privatnog gazde u Križevce gdje izučava zanat za svjećara i medičara. Nekada se proizvodilo isključivo ručno uz pomoć oruđa koja su izrađena po receptu i tehnologiji izučenoj za vrijeme naukovanja. Proizvodi su se prodavali na sajmovima, u crkvama i u vlastitom dućanu. Daljnjom modernizacijom obrta i povećanjem proizvodnje, prostor u obiteljskoj kući postao je premalen za normalno obavljanje kompletnog poslovanja.

    

Danas u proizvodnji koristimo 40 različitih strojeva (preša, etrudera, mašina za lijevanje svijeća, kalupa, pasterizatora, kotlova, freza i sl.). Skladište veleprodaje ima 700 paletnih regalnih mjesta, a dostavu vršimo sa tri dostavna kamiona. Naši se proizvodi mogu kupiti u svim dijelovima Hrvatske, zahvaljujući suradnji sa velikim trgovačkim lancima, marketima, malim trgovcima, cvjećarima i sl.

   

Korištenjem provjerenih repromaterijala, stalnim ulaganjem u tehnološki proces proizvodnje, dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i poznavanjem potreba tržišta, uspjeli smo zadržati našu jedinu vodilju ,kvalitetu proizvoda. Kažemo kvalitetu proizvoda jer ste Vi, kao krajnji korisnik ili kupac, znali prepoznati i nagraditi naš rad kako u počecima davne 1966.godine tako i danas 50 godina kasnije.

Stoga Vam i dalje sa zadovoljstvom stojimo na usluzi.

I dalje budite sigurni u proizvod koji kupujete!