Dinamo je odigrao 2:2 sa Monacom iako će se i sami francuzi upitati kako su uspjeli izboriti čak bod u kišnome Zagrebu. Iako je kiša natopila teren, Dinamo je apsolutno zavladao terenom i vodio 2:0, da bi na samome kraju ispustio sva tri boda protiv sterlinih francuza. Nevjerojatnu utakmicu su odigrali Martin Baturina i Petar Sučić koji su zabili pogotke vrijedne stalnog repriziranja. Dinamo je tako sada na jednome bodu iz prve dvije utakmice novog formata Lige Prvaka, te još uvijek imaju šansu završiti u prve 24 ekipe koje idu u knockout fazu. Samo treba igrati ovako, hrabro i pametno, a Nenad Bjelica ipak ima iskustva u europskim utakmicama. Neke od najvećih europskih pobjeda Dinama došle su upravo pod njegovim vodstvom. Od drugih utakmica treba izdvojiti derbi Arsenala i PSG-a gdje je Arsenal dosta rutinski stigao do pobjede od 2:0. Bayer Leverkusen dobio je na svojem terenu Milan, Milan trenutno ima nula bodova nakon dva kola, a strašna Benfica je razbila Atletico Madrid sa 4:0. Inter Milan je pobjedio Crvenu Zvezdu sa istim rezultatom, dok je Manchester City slavio protiv Slovana iz Bratislave, ponovno istih 4:0. Aston Villa je napravila veliko iznenađenje te srušila Bayern Munichen na svome terenu sa 1:0. Trenutno ekipe koje imaju maksimalan učinak su Borussia Dortmund, Brest, Benfica, Bayer Leverkusen, Liverpool, Aston Villa te Juventus.

U Europa Ligi utakmica kola je bila između Porta i Manchester Uniteda. Neutralnome gledatelju nije bilo dosadno jer su vidjeli čak šest pogodaka, po tri sa obje strane. Roma je iznenađujuće izgubila od IF Elfsborga sa 1:0 te je tako naš Jurić već po dolasku doveden u pitanje kao manager Rome. Rangersi su doma poniženi od strane Lyona sa 1:4, a Dinamov protivnik iz pretkola u razigravanja za Ligu prvaka Qarabag je doma izgubio od Malmoa sa 1:2. Jedine stopostotne ekipe u ovome natjecanju su Lazio, Lyon, Tottenham, FCSB i Anderlecht. Jedan Manchester United trenutno je na 21. poziciji sa samo dva boda.

Takozvani treći rang euro natjecanja Konferencijska liga tek je završila prvo kolo, a tamo su “glavni” favoriti dosta dobro otvorili natjecanje. Fiorentina je dobila The New Saintse sa 2:0, Chelsea je sa 4:2 pobijedio Gent, dok je Cercle Brugge sa 6:2 razbio St. Gallen. Tamo je još za ikakve prognoze, ali stopostoni timovi trenutno jesu spomenuti Cercle Brugge, Chelsea, Fiorentina te Omonia, Pafos, Lugano, Molde, Vitoria de Guimaraes, Noah, Hearth of Midlothian, Jagiellonia Boalystok, Rapid Wien, 1.FC Heidenheim, Astana te Legia Warsaw.