Nakon strašne dominacija posljednjih jedanaest godina od strane Bayerna iz Munichena, konačno je došao netko da to zaustavi.

Njihovo ime je, možda malo i neočekivano, Bayer iz Leverkusena, koji je prvi puta u svojoj 119 godina dugoj povijesti postao prvakom Njemačke.
Do kraja sezone je ostalo još pet utakmica, a ako ne izgube niti jednu od njih, Leverkusen će postati novi “Invincible”, odnosno pridružiti će se odabranome društvu koje je uspjelo osvojiti naslov bez poraza u domaćem prvenstvu. I dok je u Njemačkoj situacija sređena službeno, u Italiji i Francuskoj se samo čeka potvrda.
Naime, Inter sa svojih ogromnih četrnaest bodova prednosti nad gradskim rivalom samo što nije potvrdio novi naslov prvaka, dok PSG ima deset bodova prednosti nad sjajnim Brestom i utakmicu manje.

Tamo gdje se očekuje još kakva takva borba je u Španjolskoj gdje Real Madrid ima osam bodova prednosti nad Barcelonom, ali daleko najzanimljivije je u Engleskoj. City je trenutni prvi, Arsenal i Liverpool ga prate u stopu. Do kraja ima još šest kola i sve je moguće.
Liverpool je za vikend napravio veliki kiks kada je izgubio od Crystal Palacea doma, dok je Arsenal, umjesto da se učvrsti na vrhu, napravio kiks izgubivši doma od Aston Ville i tako su u situaciji gdje moraju loviti City.