Huawei Health zdravstveno istraživanje otkriva nove činjenice o tome kako međuljudski odnosi utječu na mentalno blagostanje i opće zdravlje

Huawei paneuropska studija o zdravstvenoj svijesti, stavovima i ponašanju europskog stanovništva otkriva zanimljiva nova saznanja o tome kako dijeljenje života s partnerom može koristiti i mentalnom blagostanju i cjelokupnom fizičkom zdravlju.

Zajednički život može značajno utjecati na mentalno blagostanje i opće zdravlje iz raznih razloga. Društvo i emocionalna podrška koju pruža partner doprinose osjećaju sigurnosti i pripadnosti, potičući pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Osim toga, dijeljenje odgovornosti i uzajamna briga mogu dovesti do zdravijeg načina života i smanjene razine stresa u fizičkim aspektima. Dok je u općoj europskoj populaciji 47% ispitanika priznalo da nije zadovoljno svojim fizičkim blagostanjem, što je otkriveno u HUAWEI HEALTH SURVEY, psihološko blagostanje znatno je veće među pojedincima koji žive s drugim ljudima. Stoga možemo zaključiti da je društvo drugih u izravnoj korelaciji s većim zadovoljstvom fizičkim i psihičkim blagostanjem.

Emocionalna podrška koja proizlazi iz života s nekim, bilo da se radi o drugim odraslim osobama ili vlastitoj djeci, igra ključnu ulogu u promicanju mentalnog blagostanja. Imati nekoga tko će podijeliti radosne trenutke i izazove stvara snažan sustav podrške. Ova emocionalna povezanost pomaže pojedincima da se nose sa stresom, tjeskobom i drugim problemima mentalnog zdravlja. Prisutnost partnera koji pruža podršku može ublažiti osjećaj usamljenosti i pružiti osjećaj pripadnosti, što je bitno za psihičku stabilnost.

Nadalje, svakodnevno povezivanje koje dolazi uz život s nekim može djelovati kao tampon zona protiv negativnih učinaka životnih uspona i padova. Bilo da se radi o slavljenju uspjeha ili suočavanju s teškoćama, imati životnog partnera koji će podijeliti ta iskustva potiče emocionalnu otpornost. Zajednički smijeh, razgovori i međusobno razumijevanje pridonose pozitivnom emocionalnom okruženju koje se može suprotstaviti učincima svakodnevnih stresora. Štoviše, dobrobiti života s nekim protežu se izvan emocionalne podrške i uključuju praktične prednosti koje mogu poboljšati cjelokupno zdravlje. Partneri mogu jedno drugo poticati i motivirati na usvajanje zdravijih navika, poput redovite tjelovježbe, zdrave prehrane i dovoljno sna. Partner koji pruža podršku može djelovati kao motivator, zbog čega je vjerojatnije da će pojedinci dati prioritet svom zdravlju i dobrobiti.

Međutim, čak ni najpredaniji partneri možda nemaju uvijek dovoljno vremena ili energije da potaknu svoju drugu osobu da se bolje brine o sebi ili da jednostavno nastavi usvajati zdrave navike. Život s partnerom često uključuje dijeljenje odgovornosti, što može dovesti do uravnoteženijeg i manje stresnog načina života, ali nosi i teret dijeljenja kućanskih poslova, financijskih odgovornosti i donošenja odluka, što može izazvati osjećaj preopterećenosti i izgaranja.

Ovdje pomaže potpuno novo tech partnerstvo – ono s vašim pametnim satom. Pametni uređaji potiču aktivniji stil života, osnažujući osjećaj postignuća i dajući korisnicima stvarne prikaze rezultata i izazova u njihovom dnevnom funkcioniranju. HUAWEI WATCH GT 4 prvi je Huawei pametni sat koji predstavlja Stay Fit, aplikaciju za upravljanje zdravljem koja koristi podatke o zdravlju u stvarnom vremenu kako bi korisnicima pomogla u upravljanju rezultata treninga i unosa kalorija dajući korisnicima cjelovitije preporuke prilagođene potrebama njihova tijela za bolje upravljanje težinom.

HUAWEI WATCH GT 4 iskorištava napredne algoritme za sintetiziranje podataka na temelju stvarnih informacija koje dolaze od korisnika, pružajući im povratne informacije o zdravlju na koje mogu djelovati odmah i koje su prilagođene njihovim individualnim potrebama. Bilo da se radi o podsjetnicima za hidrataciju, prijedlozima za aktivnosti ili savjetima za dobrobit, personalizirana priroda ovih uvida poboljšava sposobnost korisnika da donose informirane odluke korisne za svoje zdravlje, a također ih održava motiviranim za postizanje zdravstvenih ili sportskih ciljeva. Ovaj partnerski pristup upravljanju svakodnevnim životom ne samo da olakšava pojedinačne dnevne obaveza, već i jača vezu između partnera. Osjećaj timskog rada u vezi promiče poticajno i sigurno okruženje koje pozitivno utječe na mentalno blagostanje. Kao što se vidi u rezultatima HUAWEI HEALTH SURVEY, 76% korisnika pametnih satova slaže se da je pametni sat poboljšao njihovo mentalno zdravlje.

Pojedinci u zadovoljavajućim, dugotrajnim vezama često imaju niže razine hormona stresa i poboljšano zdravlje kardiovaskularnog sustava. Emocionalna sigurnost i stabilnost koju pruža partner koji pruža podršku doprinose ovim pozitivnim zdravstvenim ishodima. Smanjene razine stresa povezane sa sretnom vezom mogu imati kaskadni učinak na različite aspekte fizičkog i mentalnog blagostanja.

Zaključno, život s nekim donosi mnoštvo dobrobiti za mentalno blagostanje i cjelokupno zdravlje. Emocionalna podrška, druženje, zajedničke odgovornosti i zdravije životne navike koje potiču zajednički život stvaraju pozitivno okruženje koje pridonosi otpornijem i ispunjenijem životu. Veza stvorena zajedničkim iskustvima i uzajamnom brigom poboljšava ne samo mentalno blagostanje pojedinaca, već i njihovo fizičko zdravlje, naglašavajući važnost smislenih veza u promicanju holističkog osjećaja dobrobiti.

ZA POTPUNI PREGLED PODATAKA PO DRŽAVAMA POSJETITE SLUŽBENU WEB-STRANICU I PREUZMITE POTPUNO IZVJEŠĆE OVDJE

 

O Huaweiju

 

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge „u oblaku“ (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. 

Za više informacija posjetite: https://consumer.huawei.com/hr/

Pratite novosti o Huawei Consumer Business Group i pratite nas na društvenim mrežama i forumu:

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweiMobileHrvatska/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilehrv/

YouTube: Huawei Mobile Croatia – YouTube

Forum: https://consumer.huawei.com/hr/community/