U utorak 16.01. odigrane su zadnje utakmice Europskog vaterpolskog prvenstva koje se održavalo u Hrvatskoj, točnije u Duborvniku i Zagrebu. Utakmica za treće mjesto je bila dosta jednosmjerna, u njoj je Italija sa 12:7 pobijedila Mađarsku teosvojila svoju sedmu europsku brončanu medalju. Finale je bilo kudikamo zanimljivije, jer smo se upravo mi našli tamo protiv Španjolaca, koje smo dobili u skupini samo 12 dana ranije ( 14:12 ).

Nakon sjajne prve četvrtine ( 5:3 za nas ), malo smo pali, izgubvši tako drugu četvrtinu sa 2:3, te nakon toga dobili treću sa 3:2. No ključne stvari su se dogodile u završnoj, četvrtoj četvrtini gdje su Španjolci dodali gas te nas razbili sa 3:0 te tako osvojili svoje prvo zlato na Europskome prvenstvu. Bila je to slatka osveta Španjolaca za poraz u skupini. Hrvatskoj je ovo treća srebrna medalja. Hrvatski vaterpolisti se sada spremaju za Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Dohi od 02.02.2024.

Nekoliko dana poslije, 18.01., na Europskome prvenstvu u rukometu, Hrvatska se susrela
sa starim znalcima Francuzima. Naša pomlađena reprezentacija se držala dobro protiv apsolutnih favorita, te na kraju izgubila sa “samo” dva razlike. Bila je to jako dobra
i dinamična utakmica, igrao se gol za golom, no na kraju smo posustali i u ključnome napadu za izjednačenje suđen je kontra faul protiv naše reprezentacije te su Francuzi zabili pogodak za konačnih 34:32.

Tako smo u samo dva dana poraženi od velikih rivala u dva različita sporta. Hrvatsku rukometnu reprezentaciju sada čekaju Mađarska, Island te domaćin Njemačka. Ako žele proći dalje, naši rukometaši će trebati pobijediti sve tri utakmice.