Hrvatska vaterpolska reprezentacija je prvak svijeta! U napetom finalu u Dohi, Hrvatska je pobijedila Italiju 15:13 petercima (11:11 nakon četiri četvrtine), te se u domovinu vraća sa zlatom.

Igralo se gol za golom, niti jedna momčad nije imala više od jednog gola razlika za vrijeme utakmice. U zadnjoj četvrtini, gdje inače mi znamo pasti, 30 sekundi prije kraja, na 10:11 za Italiju, sjajno je Burić pogodio za 11:11 i uveo nas u seriju raspucavanja peteraca. Opet je briljirao Mate Anić, rezervni vratar koji je obranio peterac Italiji, dok je onda Marko Žuvela zabio pobjednički peterac te doveo Hrvatsku na svjetski tron.

Našima je ovo ukupno treće zlato sa svjetskih prvenstava, čime smo se popeli na treće mjesto po broju medalja. Mađarska drži prvo mjesto sa četrnaest medalja ( četiri zlata, sedam srebra te jednom broncom ), potom idu poraženi Talijani sa trinaest medalja ( četiri zlata, četiri srebra te jedna bronca ), te mi sa jedanaest medalja ( tri zlata, jedno srebro i četiri bronce ).

Ovo je još jedan nevjerojatan uspjeh za naš sport. Sljedeća destinacija će biti Pariz, Olimpijske igre, gdje se nadamo još jednom finalu naših Barakuda.