MWC 2024: Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Zagreb, 27. veljače 2024. – Tijekom Mobile World Congress (MWC) 2024. sajma, koji se održava od 26. veljače u Barceloni, Huawei je prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja. Među njima su se istaknuli pametni telefon HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN, HUAWEI FreeClip bežične slušalice i HUAWEI WATCH GT 4 pametni satovi. 

Huaweijev izložbeni prostor bio je podijeljen na nekoliko zona: ULTIMATE DESIGN, Fashion Forward, XMAGE, Creation of Beauty i Fitness & Health, od kojih je svaka pružala prilagođeno iskustvo posjetiteljima, temeljeno na stvarnim scenarijima korištenja pojedinih uređaja. Zone su pokazale kako Huawei tehnološka rješenja u svakodnevni život korisnika unose nova tehnološki obogaćena iskustva temeljena na raznim opcijama korištenja u svakodnevnom životu. Upravo je personalizacija i dostupnost tehnologije za sve globalne potrošače, uz nastavak ulaganja u inovacije, jedan od najvažnijih razvojnih ciljeva tvrtke Huawei.

“Huawei će nastaviti učvršćivati svoju poziciju globalnog, vrhunskog, modno naprednog i tehnološki vođenog brenda“, rekao je Kevin Ho, COO Huawei Consumer Business Group, “U 2024. nastavit ćemo povećavati ulaganja u istraživanje i razvoj pametnih uređaja, kao i sektore vezane za fitness i zdravlje te digitalne kreacije. Ovi napori iznjedrit će inovativne proizvode i usluge koje će biti dostupnije korisnicima diljem svijeta i stvoriti tehnološki vrhunske, pionirske i personalizirane stilove života za potrošače.”

Stabilan rast Huawei CBG poslovanja učvršćuje njegovu poziciju na premium tržištu pametnih uređaja

Tijekom prošle godine Huawei CBG napravio je brojne korake vezane za daljnji rast. Brend je napravio dodatni proboj na globalnom tržištu premium nosivih uređaja, audio uređaja, tableta, osobnih računala i telefona, predstavljanjem širokog asortimana flagship uređaja kojima je poseban fokus bio na spajanju dizajna i novih tehnologija. Globalna prisutnost je naglašena velikim launch eventima proizvoda održanim u Europi, na Bliskom istoku, Africi, Latinskoj Americi te Aziji.

Flagship pametni telefoni predstavljeni 2023. uključivali su HUAWEI Mate 60 seriju i HUAWEI Mate X5, a obje serije su potvrdile Huawei poziciju u premium segmentu tržišta i pokazale iznimnu razvojnu, inovacijsku i tehnološku snagu brenda. Huawei je predstavio i ULTIMATE DESIGN, novi ultra-high-end brend uređaja koji nudi prepoznatljivu estetiku, izradu i tehnološke inovacije koji izdvaja Huawei iz gomile drugih proizvođača. 

Prema posljednjem izvješću Counterpoint Researcha, Huawei je 2023. dobio 5% tržišnog udjela na globalnom tržištu high-end pametnih telefona, zauzevši treće mjesto među svim brandovima. U prva dva tjedna 2024. Huawei je zauzeo prvo mjesto na kineskom tržištu s najvećim opsegom prodaje pametnih telefona. Do kraja 2023. globalne isporuke Huawei pametnih nosivih uređaja premašile su 150 milijuna, a Huawei je pet uzastopnih godina bio prvi na kineskom tržištu pametnih satova. HUAWEI Health App ima bazu korisnika od preko 450 milijuna. Do 2023., desetljeće nakon lansiranja svog prvog tableta, Huawei je isporučio preko 100 milijuna tableta.

 

Stvaranje nove estetske paradigme s vrhunskim dizajnom

Izložbena zona nazvana “Fashion Forward” na MWC-u prikazala je fokus brenda na izgradnji vrhunski dizajniranih nosivih uređaja. Predstavljena 2023., kampanja “Fashion Forward” ima cilj stvaranja trendi i nosivih, ali i fitness te zdravstveno orijentiranih uređaja za svoje brojne korisnike. Iako snažno ulaže u istraživanje i razvoj, Huawei se podjednako fokusira na razvoj novih paradigmi modno orijentiranog dizajna za svaki novi proizvod kroz korištenje vrhunskih materijala i naprednih proizvodnih tehnika. 

 

Tijekom razvoja HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN, osoblje za istraživanje i razvoj je po prvi put dodalo rijetke elemente u proces sinteriranja crvene keramike. Svaki telefon prolazi kalcinaciju na 1400°C i podvrgava se više od 50 iznimno važnih procesa tijekom 60-dnevnog perioda proizvodnje ključnih za stvaranje živopisnog crvenog kućišta. 

HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN prvi je zlatni pametni sat branda Huawei. Sadrži 18K zlato i tekući metal na bazi cirkonija. HUAWEI FreeClip su prve slušalice koje dolaze s C-bridge otvorenim dizajnom. Ovaj dizajn je izdržljiv i stabilan, pruža prozračno iskustvo nošenja i daje slušalicama osvježavajući originalan izgled te osjećaj na uhu. HUAWEI WATCH GT 4 dolazi s osmerokutnim dizajnom, prikazujući svaki zamršeni detalj na površini sata.

Huawei je uspostavio centre za istraživanje estetike u Parizu, Milanu i Londonu koji služe kao platforme koje potiču kontinuirani napredak tehnologije i dizajna, pružajući potrošačima jedinstveno estetsko iskustvo bez presedana.

 

Pametni nosivi uređaji koji pružaju sveobuhvatno i precizno upravljanje zdravljem

Izložbena zona, zasnovana na scenariju Fitness & Health, prikazala je pametne nosive uređaje koji su postali jedan od najvažnijih sektora poslovanja tvrtke Huawei. Prošle godine, Huawei je lansirao niz linija pametnih nosivih uređaja, uključujući HUAWEI WATCH Ultimate, prvi dnevni pametni sat koji podržava dvosmjernu BeiDou satelitsku razmjenu poruka, HUAWEI WATCH 4, koji je predstavio potpuno novu značajku Health Glance, HUAWEI WATCH GT 4 koja dolazi s potpuno novim prstenovima za aktivnost i aplikacijom Stay Fit te HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN, prvim pozlaćenim pametnim satom. Kontinuirane inovacije u vrhunske tehnologije, estetiku te značajke upravljanja zdravljem i fitnessom u potpunosti su prepoznali globalni potrošači, što je i dovelo do toga da je tri mjeseca nakon lansiranja, globalna isporuka HUAWEI WATCH GT 4 ukupno iznosila preko 2,5 milijuna jedinica, čineći ga najprodavanijim pametnim satom brenda.

Kako je najavljeno, tijekom ove godine Huawei će dati prioritet rješavanju problematika vezanih uz praćenje spavanja, mjerenje krvnog tlaka i upravljanju mentalnim zdravljem radi stvaranja što sveobuhvatnijih rješenja za sve korisnike. 

 

Digitalna kreacija koja vjerno svjedoči o kreaciji ljepote

HUAWEI MatePad Pro 13.2″, najnoviji tablet i mnoštvo radova koje su kreirali globalni kreatori u natjecanju GoPaint 2023. također su izazvali veliko zanimanje. Ovo je također prvi tablet koji podržava tehnologiju NearLink. Besprijekorno radi s HUAWEI M-Pencil treće generacije, prvom olovkom koja podržava više od 10 000 razina senzora pritiska što uvelike olakšava kreativno izražavanje. Upravo tim povodom, Huawei je pokrenuo globalno natjecanje GoPaint 2023. koje je angažiralo brojne digitalne kreatore da pokažu radove izrađene na Huawei tabletima. 

Huawei je istaknuo da će nastaviti povećavati svoja ulaganja digitalne kreativne alate, dajući prednost tehnologiji PaperMatte Display i NearLink, kako bi potrošačima pružio poboljšana iskustva digitalnog stvaranja. 

Postignuća u mobilnoj fotografiji potvrđena su lansiranjem XMAGE rješanja, koje obuhvaća svaki aspekt fotografije – od optičkih sustava do tehnologije snimanja i obrade slike. Serija HUAWEI Mate 60, serija HUAWEI Mate X5 i HUAWEI P60 opremljene su XMAGE rješenjem kako bi korisnicima pružili iznimno iskustvo mobilne fotografije. Natjecanje HUAWEI XMAGE 2023. zaprimilo je više od 600 000 prijava iz gotovo 100 zemalja i potvrdilo izvanredne mogućnosti Huawei mobilnih kamera.

Huawei je na MWC 2024. najavio i daljnju predanost tvrtke globalnom tržištu vrhunske tech opreme te razvoju tehnološki vođenih proizvoda, usluga i iskustva za sve svoje globalne korisnike.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge „u oblaku“ (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. 

Za više informacija posjetite: https://consumer.huawei.com/hr/

Pratite novosti o Huawei Consumer Business Group i pratite nas na društvenim mrežama i forumu:

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweiMobileHrvatska/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilehrv/

YouTube: Huawei Mobile Croatia – YouTube

Forum: https://consumer.huawei.com/hr/community/