Moćni pigment koji priprema kožu na sunce, ne dozvoljava oksidaciju i hiperpigmentaciju, te umanjuje alergije na sunce.
Naglo izlaganje kože jakom UV zračenju može izazvati pretjeranu imunološku reakciju (alergiju) koja se manifestira osipom i vrlo često svrbeži.
Osobe svijetle puti, djeca i starija populacija su pogotovo osjetljiva skupina pa stoga ne dozvolite da vam odmor u prirodi pokvare opekline od sunca.
Nekoliko dana  prije izlaganja uzmite moćni pigment koji priprema kožu na sunce, te umanjuje alergije i hiperpigmentaciju kože.
Također uz oralno uzimanje astaksantina koža se hrani iznutra, bude podatnija, elastičnija, te ravnomjernije tamni, a zdrava preplanula boja svakako traje dulje.
Dozvoljeno ga je uzimati i kroz zimske mjesece, jer je dokazano da oralno uzimanje od 4 do 12 tjedana  znatno poboljšava izgled kože, bore su smanjene, koža elastičnija i podatnija.
Hollywoodske zvijezde ga piju pod obavezno uz niacin i Q10.
I najvažnije, Astaxanthin je prirodni karotenoid snažniji 20 puta od mrkve, bundeva i marelica, a izvučen je iz alge Hematovcocus pluvialis. 
Ovaj  proizvod koji će Vam omogućiti uživanje na suncu kupite na https://aromarica.hr/product/astaxanthin-12mg-x-30-kapsula-swanson/