Dalmatinski pršut MATAŠ – Pršutane Jasenice d.o.o., Zagreb

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

Obrt Mataš: na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.

Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.
Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon “MATAŠ”.

Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:

  • Dalmatinski pršut
  • Dalmatinska panceta
  • Dalmatinska pečenica
  • Dalmatinska buđola
  • Dalmatinska plećka
  • Dalmatinske kobasice

Obrt Mataš registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekta, koji je uveo certifikate u skladu s normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP.
Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.

U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.

Mataš je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.

Od svih mesnih proizvoda najdulju tradiciju u Dalmaciji ima pripravljanje kvalitetnog domaćeg pršuta. Pravi poznavatelji sigurno znaju što je kvalitetan pršut. To je posebno obrađen svinjski but, posoljen, hladno dimljen, osušen na buri, osebujna mirisa i okusa. To je naš dalmatinski pršut “Mataš”

Dalmatinska panceta “Mataš”- hrvatska izvorna dalmatinska panceta dobivena iz svinjske potrbušnice je trajni i tradicionalni suhomesnati proizvod žitelja podno južnog Velebita i Novigradskog mora i predstavlja dio gastronomsku baštinu tog kraja.

Dalmatinska pečenica “Mataš”- je trajni suhomesnati proizvod, dobiven od kvalitetnog svinjskog karea, proizveden na tradicionalan domaći način, s postupkom sličnim pršutu bez pritiskanja, a s kraćim vremenom soljenja i dimljenja na prirodan način.

Domaći trajni suhomesnati proizvod – suha svinjska vratina bez kostiju. Dugogodišnja tradicija žitelja podvelebitskog kraja uz prirodne mikroklimatske uvjete, uz dodatak prirodnih blagih biljnih začina i mirisa, dimljena u prirodnim uvjetima, prepoznatljivog okusa i mirisa, buđola “Mataš” spada u gastronomsku baštinu toga kraja.

Iz bogatog asortimana trajnih suhomesnatih proizvoda tvrtke Mataš dalmatinska plećka bez kostiju s kožom, izdvaja se kao posebni domaći proizvod za dane praznika.

Prodaja naših proizvoda vrši se direktno kupcima na domaćem i stranom tržištu, a razvili smo i vlastitu distribucijsku mrežu kako bi lakše bili dostupni u svim krajevima “lijepe naše” i u Europi.

Našu prodaju prate i promotivno marketinške aktivnosti od vizualnog identiteta, prezentacija, degustacija, promotivnog materijala, pojavljivanja u audiovizualnim medijima te vlastitih pršutoreznica i delikatesnih dućana.

Prihvaćajući prirodno ekološke standarde u proizvodnji, moderna tehnička pomagala, svjetske standarde, u mogućnosti smo proizvoditi vrhunske i visoko kvalitetne proizvode.

Cilj nam je steći prepoznatljivo ime, kvalitetan proizvod i individualizirati izvorni dalmatinski pršut i druge proizvode iz našeg programa kao ekološko priznate proizvode dalmatinskog kraja a u isto vrijeme postići zadovoljenje potrošača što je naša prva briga.
Zainteresirani kupci mogu se obratiti u naše sjedište ili u naša prodajna mjesta

Uživajte u domaćim, izvornim i kvalitetnim proizvodima Mataš i pregledajte našu bogatu ponudu!


		

  • Adresa Miramarska 40, 10000 Zagreb

Objavi novi pregled

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)