Eral obrt za proizvodnju, Zaprešić

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

1971. godine u zagrebačkoj Kustošiji započinje s radom obrt za izradu alata i proizvodnju metalne galanterije. Uskoro počinje sa izradom mehanika za data mape (pohranjivanje beskonačnih kompjutorskih obrazaca).
Krajem sedamdesetih za naručioca UT, a uz dopuštenje njemačke firme ZIPPEL (vlasnika zaštićenog modela), izrađuje T-Gleit pločice za viseće mape.
Osamdesetih za privatnog naručitelja izrađuje alate za izradu mehanizama za registratore.

TOMOS Koper, JEKLOTEHNA Maribor, TOP Kerestinec, RTK Rijeka, DEKOR Zabok neki su od najznačajnijih poslovnih partnera u prvih dvadeset godina postojanja obrta.

Suradnjom sa značajnim poduzećima za proizvodnju i distribuciju uredskog materijala i opreme s vremenom prebacuje težište svoje proizvodnje upravo na to područje.
1986. obrt seli iz Zagreba u Zaprešić.

Uz nabavku opreme prebacujemo se na proizvodnju papirne konfekcije da bi primarna djelatnost postala izrada registratora, fascikala i različitih vrsta mapa, što je uz vlastito održavanje (alatnica) jedan od značajnijih faktora u održavanju kvalitete proizvoda po čemu su artikli iz proizvodnog pogona Eral prepoznatljivi na tržištu. Proizvodni program:
REGISTRATORI
Storage binder (regular) – paper lining
Registrator “K” – kutija i uložak siva ljepenka (htbat u boji)
Registrator “S” – kaširani s metalnim ojačanjem
Registrator “E” – plastificirani s metalnim ojačanjem
Registrator samostojeći
MAPE
Biro mapa
Arhivska mapa
Mapa s gumicom
Mapa s gumicom ‘E’
Prospekt mapa
Viseća mapa
Mapa za odlaganje kompjuterskih podataka
Uložak viseće mape

  • Osoba Krešimir Đurasek
  • Adresa Pere Devičića 10, 10290 Zagreb