IPT inženjering d.o.o., Zagreb

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

IPT inženjering d.o.o. je tvrtka s pet stručno educiranih inženjera kroz međunarodne radionice u području cestovne, tunelske, dekorativne i unutarnje rasvjete. Tvrtka uspješno posluje od 1993. godine. Osim projektiranja cestovne, tunelske, sportske, dekorativne i unutarnje rasvjete, IPT inžinjering d.o.o. se bavi i projektiranjem električnih instalacija u zgradarstvu i niskogradnji, svjetlotehničkim mjerenjima luminancije i rasvijetljenosti cestovne i tunelske rasvjete, svjetlotehničkim mjerenjima luminancije rasvijetljenih reklamnih panoa i luminancije semaforskih lanterni.
Također se bavimo  ultrazvučnim mjerenjima debljine stijenki i mjerenjima debljine zaštitnih prevlaka na stupovima javne rasvjete, radi utvrđivanja oštećenja stupa korozijom-tehničkog stanja stupova.

Uspješno surađujemo s razvojnim centrima poznatih svjetskih firmi Philips, Schreder, Siteco, Thorn itd.

Naša tvrtka je aktivni član međunarodne komisije za rasvjetu CIE, Hrvatskog društva za rasvjetu i Udruge za razvoj Hrvatske, te je našu uspješnost prepoznao Zavod za poslovna istraživanja od kojih smo dobili priznanje kao najuspješniji poduzetnici. Brojimo 2000., 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006. i 2009. godinu kao najuspješniji poduzetnici, pa smo slijedom toga upisani u Zlatnu knjigu najuspješnijih poduzetnika u RH.

Prvi smo u Hrvatskoj projektirali “ekološku rasvjetu” i to u Petrovoj ulici u Zagrebu gdje smo eksplicite pokazali kako treba izgledati cestovna rasvjeta bez svjetlosnog onečišćenja.

Projektirali smo rasvjetu skijališta i to na Medvednici kraj Zagreba ili točnije skijalište “Crveni spust” koja je od struke proglašena jednom od boljih u Europi.

Prvi smo u Hrvatskoj projektirali cestovnu rasvjetu prema pravilima ESCO, a u kontekstu energetske učinkovitosti i to u Aveniji Dubrovnik kojom prigodom smo uštedjeli u odnosu na postojeće stanje 50% električne energije a istovremeno postigli za više od 50% bolju rasvjetu.

Jedini u Hrvatskoj posjedujemo vrhunski svjetlotehnički digitalni (kamera) instrument za mjerenje Luminancije u cestovnoj i tunelskoj rasvjeti. Isto tako jedini u Hrvatskoj imamo uređaj za automatsko “točkanje” mjernih točaka na mjernom polju.

Izradili smo “Studiju energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti” za Grad Zagreb, pomoću koje Grad Zagreb godišnje uštedi na predmetnoj prometnici samo na ime potrošnje električne energije oko 1.500.000,00 kn.

Naše usluge projektiranja su sljedeće:

  • Cestovna, tunelska i urbana rasvjeta
  • Svečane rasvjete vrijednih građevina povijesnog nasljeđa
  • Rasvjeta športskih borilišta
  • Unutarnja rasvjeta
  • Svjetlosne signalizacije zračnih luka
  • Električne instalacije u zgradarstvu i niskogradnji
  • Kabelske mreže i trafostanice

Naša misija je i dalje aktivno pratiti svjetska dostignuća u razvoju svjetlotehnike a naša vizija je sva ta dostignuća ugraditi u naše projekte kao bi doprinijeli što većoj sigurnosti cestovnog prometa u noćnim satima uz istovremeno što manje angažirane snage.

Za sve Vaše upite, kontaktirajte nas ovdje, IPT inženjering d.o.o.

  • Osoba Ljubomir Perušić
  • Adresa Našička 47, 10000 Zagreb

Objavi novi pregled

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)