Kontal d.o.o., Duga Resa

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

Tvrtka Kontal d.o.o. je proizvođačka tvrtka nastala na temeljima alatnice bivše Jugoturbine, koja se već dugi niz godina, uz proizvodnju alata i klasične alatničarske poslove, bavi i proizvodnjom proizvoda i dijelova od prerađenog čeličnog lima.

Društvo je osnovano 1955. godine kao alatnica Jugoturbine, tvornice parnih turbina, diesel motora i pumpi. Također, 1996. godine tvrtka je privatizirana i nalazi se u 100% privatnom vlasništvu.

U razdoblju do 1996. godine kapacitet i instalirani strojevi korišteni su uglavnom u proizvodnji alata, i to:
– Standardnog i specijalnog reznog alata
– Pomoćnih alata za stezanje, mjerenje i kontrolu
– Raznih naprava i pristroja
– Dijelova i sklopova raznih strojeva i uređaja
– Kalupa za brizganu plastiku, gumu iii poliuretan
– Kalupa za tlačni lijev metala
– Štanci
– Ukovnja
– Raznih vrsta noževa za drvnu, grafičku, papirnu, tekstilnu i procesnu industriju

Naše tržište orijentirano je na izvoz, te se čak 90% izvozi na europsko tržište. Raspolažemo s ukupno 6000 m2 proizvodnog prostora, te zapošljavamo 50 ljudi.

Potičemo razvoj i suvremeno vođenje poslovnih procesa i cjelokupnog poslovanja u cilju smanjenja štetnih utjecaja na okoliš. Praćenjem tehnologija dostupnih na tržištu tražimo načine za unaprjeđenje proizvodnje upotrebom materijala i strojeva koji manje štete okolišu, te su sigurniji za korištenje.

Upravljanje okolišem dio je poslovne strategije poduzeća KONTAL d.o.o. dok je zadovoljstvo kupaca temelj naše poslovne politike, te uprava kontinuirano radi na promoviranju politike upravljanja zaštitom okoliša, kako prema svojim djelatnicima, tako i prema svim poslovnim partnerima s kojima surađuje.

u 2017. godini provodi se europski projekt za poboljšanje proizvodnih, logističkih i prodajnih procesa kroz uvođenje softvera za praćenje proizvodnje (Odoo ERP), koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom se želi poboljšati procese upravljanje podacima o proizvodima, proizvodne procese, procese nabave, logistike i prodaje. Očekuje se poboljšati upravljanje skladištem, dostupnost informacija o procesima i mogućnost detaljnog izvještavanja.

Implementacijom ERP sustava, želimo povećati efikasnost i konkurentnost poduzeća kroz poboljšanje logističkih, proizvodnih i prodajnih procesa. Osnovne aktivnosti su postavljanje IT infrastrukture i instalacija ERP sustava. Projektom bi se provodila i edukacija zaposlenika za korištenje novog sustava.

Ukupna vrijednost projekta 328.000,00 i iznos koji sufinancira EU 233.400,00 (u HRK). Razdoblje provedbe projekta 10.1.2017 – 10.10.2017.

 

USLUGE KOJE NUDIMO:

-Proizvodnja metalnih stalaka za LCD i plazma televizore u suradnji sa švedskom firmom SMS;

-Proizvodnja alata za štancanje, savijanje, plastiku

-Proizvodnja reznih alata poput specijalnih glodala, ureznika i razvrtača

-Izrađujemo rezervne alatne dijelove, prototipe strojev i uređaja i dijelove metalnog namještaja

-Strojna obrada (Tokarenje, glodanje, brušenje, koordinatno brušenje, obrada erozimatom)

-Usluga oblikovanja lima ( Savijanje, štancanje, CNC preša, plastifikacija, zavarivanje)

-Površinska zaštita (Galvansko cinčanje, bruniranje, plastifikacija)

-Usluge brizganja plastičnih dijelova

 

Obratite nam se s povjerenjem, Kontal d.o.o.

 

 

  • Osoba Maja Baldassi
  • Adresa Belajske poljice 1 K, 47250 Duga Resa