Major & Partneri d.o.o. , Zagreb

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

Tvrtka Major & Partneri d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, nastavlja tradiciju tvrtke Major-Major d.o.o. na području prometa streljiva, oružja, gospodarskih eksploziva, baruta, inicijalnih sredstava kao i proizvodnje eksplozivnih tvari, bušenja i miniranja na kamenolomima, građevinskim trasama i izvođenje specijalnih miniranja. Ponosni smo kadrovskim dijelom tvrtke koji je kombinacija iskustva i mladosti. Major & Partneri d.o.o. među zaposlenima tako imamo diplomiranih ekonomista, inženjera rudarstva, elektrotehničara, prometnih, strojarskih i ekonomskih tehničara. Po potrebi dogovaramo nadzor i suradnju sa znanstvenicima Brodarskog, Strojarskog, Rudarskog fakulteta. Major & Partneri d.o.o. sudjeluje u unutrašnjem i međunarodnom transportu opasnih tvari (ADR) s vlastitim vozilima i osposobljenim kadrovima.

Nudimo Vam sljedeće usluge:

  • Promet streljivom, oružjem, gospodarskim eksplozivom, barutom i inicijalnim sredstvima
  • Miniranje u kamenolomima, građevinskim trasama i ostale usluge specijalnog miniranja
  • Promet pirotehnikom, vatrometom posebne namjene za prilike vjenčanja, fešti i zabava

Tvrtka Major Sustavi d.o.o. bavi se uvozom, izvozom, prodajom i otkupom oružja za sport, lov i samoobranu. Oružje se fizičkim osobama prodaje na temelju odobrenja za nabavu oružja ako se radi o oružju kategorije B prema Zakonu o oružju.

Zračno oružje mogu kupiti punoljetne osobe, a ovisno o jačini, kalibru i brzini, određeno zračno oružje potrebno je prijaviti nadležnoj policijskoj postaji. Isto vrijedi i za oružje s tetivom kao što su lukovi i samostreli. Streljivo se može kupiti na temelju Oružnog lista za vrstu oružja koja je upisana u Oružnom listu.

Tvrtka Major Sustavi d.o.o. uvoznik je i distributer streljiva Sellier & Bellot iz Češke, DDupleks iz Latvije kao i sačmenog streljiva proizvođača Nobel Sport Italia. U našoj ponudi imamo i streljivo za zračno oružje proizvođača JSB Match Diabolo iz Češke.

Također nudimo Vam veliki izbor prateće opreme kao što su holsteri (futrole) za oružje, torbe za puške, sredstva za čišćenje, remene za puške, noževe, itd…

Tvrtka Major Sustavi d.o.o. vrši otkup oružja od fizičkih osoba za koje je izdan važeći Oružni list po realnim cijenama.

Tvrtka Major Sustavi d.o.o. pruža usluge miniranja u gospodarstvu kao što su:

  • Miniranja u kamenolomima
  • Miniranja u graditeljstvu
  • Miniranja u cestogradnji
  • Rušenje objekata miniranjem
  • Podvodna miniranja

Specijalizirali smo se i usavršili za obaranje i rušenje objekata metalnih konstrukcija miniranjem. Pri takvom miniranju koristimo kumulativne naboje kojima se dobiva efekt rezanja metala eksplozivom.

Ponekad je rušenje građevinskih objekata najracionalnije obaviti primjenom energije eksplozije. Rušenja objekata eksplozijom tzv. precizno miniranje, jedan je od oblika korisne primjene energije eksplozije.
Precizno miniranje objekata primjenom energije eksplozije vrlo je brz, učinkovit, racionalan način rušenja objekata.
Taj iznimno složeni i osjetljivi posao uključuje niz aktivnosti: detaljnu analizu objekta, proračun i pripravu odgovarajućih eksplozivnih naboja, definiranje mjesta na koja će se naboji postavljati, analizu sigurnosnih aspekata itd.

Često se rušenje objekata energijom eksplozije obavlja u naseljenim područjima, pri čemu se javljaju ograničenje vezana za sigurnosne aspekte (blizina susjednih objekata i ljudi itd.).
U tim je okolnostima od presudne važnosti odabrati takve eksplozivne naboje koji će omogućiti da se s najmanjom masom eksploziva postignu najbolji učinci. Primjenom  kumulativnih eksplozivnih naboja energija eksplozije može se koncentrirati i time se količina eksploziva nužna za rušenje čeličnih konstrukcija može smanjiti i do nekoliko desetaka puta. Na taj se način mogu eliminirati problemi vezani uz sigurnosne aspekte. Uz zagrebačko sjedište posjedujemo proizvodni pogon u izgradnji s gotovim skladištima eksplozivnih tvari.

Nudimo Vam i spektakl vatrometa- uljepšajte vjenčanje, rođendane, prazničku atmosferu ili bilo koji drugi događaj veličanstvenim vatrometom kojeg ćemo pripremiti i izvesti po Vašim željama. Bogato iskustvo, vrhunska tehnička opremljenost i kvalitetni proizvodi omogućuju nam izvedbe veličanstvenih i nezaboravnih vatrometa u svim prilikama.

Naša ekipa posjetit će vas na Vašoj lokaciji, procijeniti veličinu događaja te predložiti izgledom i dizajnom najsigurniji i najučinkovitiji vatrometni show. Vodit ćemo računa da vatromet za određeno zbivanje ne bude prevelik ili premali. Zbog specifičnosti svakog pojedinog vatrometa cijena se određuje individualno.

Naša je obveza ishođenje svih potrebnih suglasnosti i dozvola od mjerodavnih službi, tako da se Vi možete prepustiti čarobnom svjetlosnom iskustvu!

Za sva pitanja stojimo Vam na usluzi.

  • Osoba Slaven Major
  • Adresa R.F.Mihanovića 5, 10000 Zagreb