MISAL – Pjenušci Peršurić d.o.o., Višnjan

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

MISAL :Stoljećima duga vinogradarska i vinarska tradicija obitelji Peršurić, u selu Peršurići nedaleko od Poreča, devedesetih godina u skromnim uvjetim pretvara se u proizvodnju prirodnih pjenušaca.
U početku skromna proizvodnja; od svega stotinu boca samo jedne vrste pjenušca, s godinama se povećavala, a danas su jedni od najvećih proizvođača prirodnih pjenušaca u Hrvatskoj.
Obitelj godinama stvara prepoznatljivo ime MISAL i razvija paletu proizvoda sa čak sedam različitih prirodnih pjenušaca idaalnih za sve prigode;

Misal Blanc de blancs – proizveden samo od sorte Chardonnay. Preporučujemo njegovu konzumaciju s kamenicama, te kao aperitiv, za društvo koje želi okusiti nešto poletno i nadasve osvježavajuće.

 

Misal Prestige – pjenušac u kojem dominira kratko macerirani Chardonnay. Idealan je kao aperitiv ili piće kojim ćete poželjeti vašim gostima dobrodošlicu. Fino se sljubljuje sa svježim povrćem i carpacciom od ribe.

Misal Blanc de noirs – proizveden vrlo brzom hlađenom tehnologijom samo od sorte grožđa Pinot crni. Može se konzumirati kao aperitiv, a lijepo se sljubljuje i s slatko – kiselim jelima, morskom ribom, tropskim voćem i mladim sirevima.

Misal Royal – proizveden od Pinota crnog čije grožđe nakon berbe prolazi hlađenu maceraciju najmanje 24 sata. Kao lagani ljetni aperitiv, uz jela od morskih plodova, povrća i piletine. Također se može konzumirati uz deserte od skute s borovnicama, brusnicama ili višnjama.

Misal Millennium -u ovom najpopularnijem pjenušcu dominira Malvazija istarska koja je prošla maceraciju od najmanje 12 sati. Lako se sljubljuje sa različitim jelima mediteranske kuhinje kao što su riba, tjestenine, rižota i razni meki i polutvrdi sirevi. Pogodan je i kao aperitiv za različite grupe ljudi.

Misal Istra- brut – pjenušac proizveden samo od sorte Malvazije istarske. Tajna njegove bogate arome je u kombinaciji vina djelomično odležanom u drvenim bačvama iz triju godišta berbe.Preporučujemo ga uz tradicionalne istarske delicije sa tartufima, jajima, šparogama i bakalarom ili uz steak, losos i bademe.

Misal Noir Brut, jedinstveni crni pjenušac , s bazom Borgonje, obogaćen Hrvaticom i Teranom. Savršen kao nadopuna jelima od pršuta, ovčjeg sira, crvenog mesa i divljači.

 

Misal Rose – na bazi Pinota crnog, dodatak su Malvazija istarska i Chardonnay. Preporučujemo njegovu konzumaciju uz jela od morskih plodova i mladog povrća. Može se poslužiti i kao aperitiv na posebnim svečanostima namijenjenim ženskoj populaciji te uz deserte od sladoleda i voća.

Misal Rouge – demi sec, proizveden na bazi Terana i Malvazije istraske uz dodatak Muškata ruže. Lijepo se kombinira uz tradicionalne istarske fritule i kroštule, slastice s malo ili bez krema, te voće naročito uz jagode i ostale jagodaste voćne vrste.

Misal Amor -demi sec, romantičan pjenušac muškatne arome- jedini pjenušac proizveden od četiri sorte ; muškat bijeli, malvazija istarska, pinot crni i chardonnay. Odličan je pratilac slastica i deserata sa kremama od vanilije, voća i karamela. Izvrstan je kao piće uz svadbene torte, te kao osvježenje u ljetnim mjesecima.

Misal Šinjorina – proizveden vrlo brzom hlađenom tehnologijom prerade samo od sorte Malvazija istarska. Odličan kao osvježavajuće lagano piće. Pogodan za miješanje s raznim pićima u koktelima, te za zabave na otvorenom.

Prirodni pjenušci obitelji Peršurić mogu se, uz prethodnu najavu, degustirati u modernom ambijentu njihove degustacijske sale. Osim palete pjenušaca Misal moguća je i degustacija vina poznatih istarskih sorti, koju obitelj Peršurić proizvodi u ograničenim količinama, dajući im neko novi o drugačije ruho.

 

Poklon paketi

Također, tražite poklone za poslovne partnere, obitelj ili posebne događaje u životu za vas smo pripremili poklon pakete s drvenim kutijama za jednu bocu. Po narudžbi možemo izraditi i poklon pakete s više boca, te s našim čašama, posudama za hlađenje ili stoper čepovima.

 

Personalizirane serije

Ponosni smo na projekt personaliziranih serija naših proizvoda koje radimo za naše poslovne partnere.

 

  • Adresa Pršurići 5a, 52463 Višnjan