MISAL – Pjenušci Perušić d.o.o., Višnjan

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

MISAL :Stoljećima duga vinogradarska i vinarska tradicija obitelji Peršurić, u selu Peršurići nedaleko od Poreča, devedesetih godina u skromnim uvjetim pretvara se u proizvodnju prirodnih pjenušaca.
U početku skromna proizvodnja; od svega stotinu boca samo jedne vrste pjenušca, s godinama se povećavala, a danas su jedni od najvećih proizvođača prirodnih pjenušaca u Hrvatskoj.
Obitelj godinama stvara prepoznatljivo ime MISAL i razvija paletu proizvoda sa čak sedam različitih prirodnih pjenušaca idaalnih za sve prigode;

Misal Prestige Extra brut, na bazi Chardonnaya, s dodatkom Malvazije istarske i Pinota crnog.
Preporučujemo ga za aperitiv, kao piće dobrodošlice koje će Vašim gostima probuditi sva osjetila, kako bi mogli uživati u okusima jela.

Misal Blanc des blanc Pas dose, extra brut, proizveden samo od sorte Chardonnay.Preporučujemo njegovu konzumaciju s kamenicama, te kao aperitiv, za društvo koje želi okusiti nešto poletno i nadasve osvježavajuće.

Misal Millennium Brut, naš prvi proizvod na bazi Malvazije istarske, uz dodatak Pinota crnog i Chardonnaya .Piće koje savršeno prati objed na bazi tjestenine s različitim umacima, uz salate, sireve, bijelo meso i ribu.

Misal Noir Brut,jedinstveni crni pjenušac , s bazom Borgonje, obogaćen Hrvaticom i Teranom.
Savršen kao nadopuna jelima od pršuta, ovčjeg sira, crvenog mesa i divljači.

Misal Rose Sec, na bazi Pinota crnog, dodatak su Malvazija istarska i Chardonnay. Preporučujemo njegovu konzumaciju uz jela spravljena od rakova, te kao aperitiv na posebnim svečanostima namijenjenim ženskoj populaciji, ili uz deserte od sladoleda.

Misal Rouge Demi sec, proizveden na bazi Terana i Malvazije istraske uz dodatak Muškata ruže. Idealan je u kombinaciji s desertima i sladoledima te uz voće naročito jagode.

Misal Istra- brut
Pjenušac proizveden samo od sorte Malvazije istarske. Tajna njegove bogate arome je u kombinaciji vina djelomično odležanom u drvenim bačvama iz triju godišta berbe.Preporučujemo ga uz tradicionalne istarske delicije sa tartufima, jajima, šparogama i bakalarom ili uz steak, losos i bademe.

Misal Royal – brut
Ružičasti pjenušac proizveden samo od sorte Pinot crni. Preporučujemo ga kao lagani ljetni aperitiv, te uz jela od morskih plodova, povrća i piletine. Također se može kombinirati uz voćne salate od borovnica, brusnica i višanja.
Misal Amor -demi sec
Pjenušac od Malvazije istarske i Muškata bijelog, uz dodatak Pinota crnog i Chardonnaya. Preporučujemo ga uz slastice i deserte, posebice uz svadbene torte. Dobro ohlađen može biti izvrsno ljetno osvježenje.
Prirodni pjenušci obitelji Peršurić mogu se, uz prethodnu najavu, degustirati u modernom ambijentu njihove degustacijske sale. Osim palete pjenušaca Misal moguća je i degustacija vina poznatih istarskih sorti, koju obitelj Peršurić proizvodi u ograničenim količinama, dajući im neko novi o drugačije ruho.

Vina obitelji Peršurić;
Malvazija istarska
Muškat Peršurić
Milijovo crno
Prodajna mjesta:
Cicibela d.o.o. Rovinj
Dobra vina d.o.o. prodajna mjesta Zagreb, Zadar, Rijeka
Franja kafe d.o.o. prodajna mjesta Zagreb, Dubrovnik
Natura d.o.o. Medulin
PerBacco d.o.o. Poreč
Super Konzum prodavaonice
Vrutak d.o.o Zagreb

  • Adresa Pršurići 5a, 52463 Višnjan