Restoran Zelen dvor, Zagreb

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

Restoran Zelen Dvor je prije 30-tak godina bila mala gostionica koja se zvala “Zlatna voža”, a na mjestu sadašnje ljetne terase nalazio se voćnjak. Usprkos njegovom proširenju restoran nije izgubio kultni značaj stare hrvatske domaće kuhinje. Zelen Dvor je izgradio svoju prošlost, kulturu i reputaciju na ponudi s roštilja, izvornoj dalmatinskoj janjetini i na izvanrednoj teletini ispod peke. Vrhunska ponuda jela s ražnja i roštilja, jela ispod peke te kvalitetne bijele ribe, ponos su ove kuće.

Povijest restorana i  njegovo mjesto u gastronomskoj ponudi grada Zagreba i bliže okolice, datira iz prvih dana daleke 1937. godine. Tada je na današnjem mjestu restorana, nastala gostionica, koja je svoju prepoznatljivost gradila na temeljima otmjene kvalitete i suzdržane diskrecije. Uglednici tadašnjeg gospodarskog života i poslovnog svijeta prvi su prepoznali ovu diskretnu oazu kvalitetne hrane i dobre kapljice. Ubrzo je to mjesto postalo neizostavno okupljalište otmjene gospode koji cijene vrijednost nenametljive ponude uvijek u duhu dobrog ukusa i gospodskih manira.

Tako suvremenici pamte okupljanja u to vrijeme najprestižnijih automobila grada Zagreba, čiji su ponosni vlasnici uživali u dolasku na prostor današnjeg restorana. Već se tada prepoznala važnost ponuđenog i čuvanog parkirališta kao dašak nadolazeće zapadnjačke kulture. Upravo su ti otmjeni uglednici ukazali na svojevrsni budući put svim vlasnicima restorana, određujući ulogu u kulinarskoj ponudi koja će se u narednim godinama dodatno obogatiti.

Zelen Dvor nudi samo probrana jela i popularna vina, piva i ostala pića. Osim obiteljskih ručkova, organiziramo sve vrste proslava, rođendane, svadbe i domjenke.

Također, nudimo Vam i dnevni izbor gotovih jela, spravljenih od svježih sezonskih namirnica.

Restoran se nalazi u zapadnom dijelu Zagreba. Iz smjera Centra grada dolazi se Ilicom do Aleje Bologne, gdje se skreće u Samoborsku ulicu, u kojoj se nalazi restaurant Zelen Dvor na kućnom broju 170. Preko puta našeg restorana nalazi se uređeni i osigurani parking prostor koji prima do 50-tak automobila.

 

Posjetite nas ili kontaktirajte za sve druge informacije,  restoran Zelen Dvor.

Zelen Dvor nekada:

Zelen Dvor danas:

  • Adresa Samoborska cesta 170

Objavi novi pregled

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)