SPARA OPG Miletić, Klis

0 / 5
Dodaj na listu omiljenih

OPG Miletić bavi se proizvodnjom zdrave hrane bez aditiva i konzervansa, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, džemova i kolača predstavljenih pod brandom SPARA, ime SPARA dobilo je ime po okruglom jastučiću kojeg su žene u Dalmaciji nosile na glavi kako bi olakšale nošenje tereta.

Svi proizvodi branda SPARA delicije su za sladokusce koji cijene izvorni okus i veliku tradiciju hrvatske gastronomije.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „Spara“ može se dobiti u pakiranju od 0.25 l i 0.75l
U OPG Miletić maslinovo ulje proizvode 10 godina, od rano ubranih maslina koje se isti dan po branju prerađuju i skladište u inox posudama.
Za svoju visoku kvalitetu ekstra djevičansko maslinovo ulje SPARA u prosincu 2010.g nagrađeno je drugim mjestom na II.Danima mladog maslinovog ulja u Trogiru gdje se natjecalo 54 maslinara.

Kripno slatko od meda i suhog voća je proizvod koji spada u kategoriju: hrana sa povećanom energetskom vrijednošću. Sadrži 1894 kJ na 100g ili 491 kcal na 100 g. Sastoji se od: meda, badema, suhih smokava i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Proizvod ja pakovan u teglici, pogodan za konzumiranje kao namaz, može se jesti i žlicom. Netto 230 g.

Kripno slatko od kupina je proizvod koji spada u kategoriju: hrana sa povećanom energetskom vrijednošću. Sadrži 1638 kJ na 100 g ili 387 kcal na 100 g. Sastoji se od kupina, šećera i badema. Proizvod je pakovan u obliku 12 energetskih pločica. Netto 180 g.

Džemovi su načinjeni od voća i šećera bez sredstava za zgušnjavanje (pektina i želina). Netto 230 g. Vrste džemova se u ponudi smjenjuju ovisno o godišnjem dobu.
Na 8. međunarodni sajam proizoda i usluga ruralnih područja 2010. u Zadru Eko-etno
Zlatna medalja u kategoriji voćnih proizvoda – za džem od smokava , jabuka i oraha.

  • Uskočka pogača netto 200 g
  • Kliška štruca netto 300 g
  • Spara netto 350 g

Svim kolačima zajednički su sastojci: ekstra djevičansko maslinovo ulje, bademi, orasi, suhe smokve i grožđice nasjeckane ručno u krupnim komadima. Aromatizirani su različitim likerima, džemovima i aromatičnim biljem. Kombiniraju se marelice, šljive, kupine, arancini, višnje i rogač, kako bi uz zajedničku osnovu svaki kolač bio različit sastavom i oblikom.

Plodovi Dalmacije V. Sajam hrvatskih autohtonih proizvoda 2010 u Dioklecijanovim podrumima
Kolači sa maslinovim uljem proglašeni su najboljim proizvodom sajama

Mediteranski sajam zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva 2011. u Dubrovniku Priznanje za najbolji pekarski proizvod – kolači sa maslinovim uljem.

Međunarodni sajam INOVA 2012. srebrena medalja

  • Osoba Deana Miletić
  • Adresa Gizdići 33, 21231 Klis